Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Человек, принимающий каждый миг как подарок, не может скучать"
Финансы

 


Мошенничество
У Нацбанку попередили про нові шахрайські схеми щодо винайму житла під час війни
14.03.22

Національний банк попередив українців про нові шахрайські схеми, розповсюджені під час війни, та дав поради щодо того, як не попастися на них. Про це повідомила прес-служба регулятора.

Зокрема, зазначається, що під виглядом евакуаційних перевезень громадян шахраї просять передплату на картку, однак взятих на себе зобов'язань не виконують і просто зникають. В НБУ радять купувати квитки на потяги чи автобуси лише на офіційних онлайн-ресурсах, а у разі перевезень приватними авто незнайомими особами наполягати на передплаті готівкою в момент відправлення та не перераховувати кошти
материалы в тему:
авансом.<*/p> Також шахраї часто публікують фейкові оголошення про готовність здати в оренду переселенцям квартири у безпечних регіонах і просять внести передплату на картку, а після отримання коштів відключають відповідний номер.

«Намагайтеся перевірити таких "надавачів послуг" кількома способами. Якщо у місті, де ви плануєте винайняти житло, у вас є знайомі, попросіть особисто перевірити житло. Крім того, спробуйте "забронювати" квартиру з обіцянкою переказати кошти найближчим часом, а потім зателефонувати з цим же проханням з різних номерів. Якщо вам навіть не згадають в розмові, що в них вже є "бронь", велика ймовірність, що це шахраї», - зазначають у Нацбанку.

Крім цього, є схеми, коли шахраї роблять фейкові оголошення зі збору грошей на лікування дітей, які нібито постраждали від військової агресії, а також створюють фішингові сайти, схожі на сайти справжніх благодійних фондів, де нібито можна переказати кошти на підтримку Збройних сил України.

«Перевіряйте правильність назви сайтів, на які переходите та де вводите свої персональні дані. Адреси справжнього та шахрайського сайту можуть бути схожі за винятком одного чи кількох символів. Якщо ви отримали посилання на сайт благодійного фонду в месенджері, SMS чи на e-mail або побачили відповідне посилання в публікації в соціальних мережах не від офіційного джерела, не переходьте за посиланням», - радить регулятор.


Фінансовий навігатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.