Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
В шаге от доверия. Что изменится для клиентов на рынке страховых услуг

Если для европейцев страховать свое имущество, жизнь или здоровье так же естественно, как дышать, то в Украине ситуация другая. Доверять страховщикам граждане все еще не спешат, выбирая из всего разнообразия страховых услуг преимущественно медицинское или автострахование. Новый закон о страховании коренным образом меняет рынок страховых услуг. Какие перспективы он открывает для потребителей и станут ли украинцы больше доверять страховщикам?

Ольга Шумик: директор Департамента методологии регулирования деятельности небанковских финансовых учреждений НБУ
Правило успеха
"Гораздо лучше совершать великие поступки и праздновать победы, чем вставать в ряды людей, живущих серой жизнью"
Страхование

 


Автострахование
Президиум МТСБУ определил предельные суммы страховых возмещений по СК "Нова", СК "Украина" и СК "Скайд"
23.06.17

Рішенням президіі МТСБУ в грудні 2016 року було зобов’язано Дирекцію Бюро здійснювати виплати потерпілим за зобов’язаннями колишніх членів МТСБУ, по відношенню до яких не здійснюються процедури ліквідації (банкрутства), за рахунок залишку їх базових гарантійних внесків у фонді захисту потерпілих МТСБУ. У лютому 2017 року Президією затверджено порядок проведення таких відшкодувань.

Відповідно до рішення Президії, Дирекція здійснювала прийом заяв та документів від потерпілих за зобов’язаннями СК «Україна», СК «Скайд» та СК
материалы в тему:
«Нова» по 31 травня 2017 року. На основі заяв та поданих пакетів документів, Дирекцією здійснено аналіз звернень для отримання відшкодування за зобов’язаннями цих трьох страховиків.

До реєстру на здійснення відшкодувань включено звернення 1170 потерпілих, що подали заяви у передбачений строк. Для отримання відшкодування потерпілому необхідно було надати документи, що підтверджують право вимоги до страховика (рішення суду) та документ про оцінку завданих збитків.

Детальний перелік документів. Потерпілим, що подали неповні пакети документів для отримання виплати необхідно подати документи, яких не вистачає. Відшкодування здійснюватиметься тільки після подачі всіх необхідних документів.

МТСБУ не здійснюватиме  виплати за зобов’язаннями, що виникли внаслідок страхових випадків за договорами страхування, що укладені після втрати страховиком членства в МТСБУ. Оскільки з моменту втрати членства в МТСБУ страховик втратив право укладати від свого імені договори ОСЦПВ, а укладені з порушенням цієї норми договори, можуть визнаватись недійсними.

Загальний розмір зобов’язань зазначених страховиків заявлених до МТСБУ склав близько 37 млн. грн. Оскільки наявних в МТСБУ коштів від сплачених вказаними страховиками гарантійних внесків не достатньо для задоволення вимог потерпілих у повному обсязі, Президія МТСБУ визначила граничні суми виплати, в межах яких Дирекція, може на цьому етапі задовольнити вимоги потерпілих. Розрахунок граничних сум відбувався на основі кількості поданих звернень, заявленої суми збитків та суми коштів в ФЗП страховика, за зобов’язаннями якого прийнято рішення проводити виплати. Найбільша кількість звернень надійшла до МТСБУ за зобов’язаннями СК «Україна».

Гранична сума виплати за зобов’язаннями СК «Нова» визначена у розмірі 27 тис. грн., СК «Скайд» – 14 тис. грн., СК «Україна» – 5 тис. грн.

Потерпілі, що не звернулись у встановлені строки до МТСБУ, або ті, чиї звернення буде задоволено частково – зможуть звернутись до МТСБУ та отримати відшкодування після завершення процедури банкрутства та/або ліквідації відповідного страховика.

«Це історичне рішення. МТСБУ вдалось знайти механізм, який дозволить повністю або хоч частково вирішити проблеми потерпілих, яким заборгував страховик, що втратив членство в МТСБУ, проте ще не визнаний банкрутом. Чинне законодавство передбачає виплати з фондів МТСБУ в повному обсязі лише після ліквідації такого страховика. Запропоновані нами зміни до закону, що передбачають виплати одразу після початку процедури банкрутства СК, Верховна рада досі не розглянула», – заявив Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ.

МТСБУ продовжить практику виплати відшкодувань за боргами страховиків, що втратили членство в МТСБУ, але по відношенню до яких не здійснюються процедури ліквідації (банкрутства).Про початок прийому документів за зобов’язаннями інших страховиків буде повідомлено додатково.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финтех
Аграрная сфера
Чемпионат по страхованию
Страховые объединения
Интересное в страховании
Страхование жизни
Автострахование
Медицинское страхование
Страхование рисков
Агрострахование
Страхование имущества
Страхование туристов
Страхование и банки
Мошенничество в страховании
Пенсионные фонды
Обзор рынка страхования
Мнение профессионала
Интервью
Руководители: о личном
Подкасты
Исследование
Перестрахование
Страховые брокеры
Страховые компании
Слияния и поглощения компаний

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.