Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Ничто не может противостоять устремленности человека, рискующего даже своим существованием, чтобы достичь цели" Бенджамин Дизраэли
Финансы

 


Банковские металлы
26-27 августа в обращение вводятся две новые памятные монеты НБУ (фото)
25.08.20

Пам'ятна монета "День пам’яті полеглих захисників України" з серії "Збройні сили України" вводиться в обіг з 26 серпня 2020 року. Про це повідомляється на сайті Національного банку.

материалы в тему:
Присвячена увічненню героїзму і вшануванню пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які віддали життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У новітню історію нашої держави та українського війська вкарбовані подвиги воїнів, які самовіддано обороняли нашу землю.

На аверсі монети розміщено: напис УКРАЇНА (угорі півколом), малий Державний Герб України (під написом), по обидва боки від герба рік карбування – 2020, нижче ліворуч – номінал 10 ГРИВЕНЬ, у центрі зображено алегоричну композицію – поле соняшників, що здавна вважаються одним із символів української землі, уособлюють собою тепло, радість, життя; саме соняшники стали своєрідними оберегами та зберегли життя багатьом нашим воїнам під час запеклих боїв на сході України; праворуч на полі, як поранений воїн, – великий соняшник із перебитим стеблом. Логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України розміщено внизу.

На реверсі монети зображено велику квітку соняшника, що символізує Україну: унизу пелюстка-сльоза з тамгою – Крим, праворуч дві зігнуті пелюстки – Донецька і Луганська області; написи: 29.08. (праворуч); по колу: ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ (угорі), ПОЛЕГЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (унизу).

Пам'ятна монета "700 років першої писемної згадки про м. Лохвицю" з серії "Стародавні міста України" вводиться в обіг з 27 серпня 2020 року.

Присвячена стародавньому місту з багатою історією, розташованому в Полтавській області на річці Лохвиці, яке вперше згадується в історичних джерелах під 1320 роком як давньоруське селище у Переяславській землі. У середині ХVІІ ст. місто одержало магдебурзьке право і герб. Під час національно-визвольної боротьби українського народу лохвицька козацька сотня у складі війська Б. Хмельницького брала участь у багатьох битвах.

На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, під яким – рік карбування монети 2020; у квадраті на дзеркальному тлі зображено герб міста, який відображається у воді, та вертикальні написи УКРАЇНА (ліворуч від герба), номінал – 5 ГРИВЕНЬ (праворуч від герба), навколо квадрата декоративний орнамент; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (під написом УКРАЇНА).

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено композицію, що складається з пам’яток архітектури міста Лохвиця; вгорі праворуч – стилізований дуб та рослини, що символізують мальовничу природу; написи: ЛОХВИЦЯ (під рослинами), 700 РОКІВ (праворуч від будівлі дзвіниці), ПЕРША ПИСЕМНА ЗГАДКА (унизу півколом).


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.