Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Играйте, для того чтобы выиграть, а не проиграть"
Финансы

 


Депозиты
ФГВФЛ в первом квартале реализовал активы банков-банкротов на более 2 млрд грн
24.06.19

Протягом I кварталу 2019 року Фонд гарантування вкладів реалізував активи неплатоспроможних банків на загальну суму 2 079,8 млн грн. Серед найбільших реалізованих у зазначений період активів, зокрема, права вимоги за кредитними договорами ПАТ «КБ «НАДРА», у забезпечення за якими передано недобудований ТРЦ «Республіка», що мав стати одним з найбільших торговельно-розважальних центрів в Україні. Ціна активу за результатами аукціону на майданчику ProZorro.Продажі склала близько 777 млн грн, або
материалы в тему:
23.02.22
Кредиторы банков-банкротов получили в январе более 74 млн грн - ФГВФЛ

22.02.22
Фонд гарантирования вкладов предупредил украинцев о новом виде мошенничества

16.09.20
Без права на защиту: что ждет пострадавших строительных и пенсионных инвесторов "Аркады"

10.02.22
Беспрецедентное в РФ решение: страховщик добился отмены банкротства

03.04.22
ВР ухвалила закон про підвищення гарантованої суми за вкладами та повне відшкодування коштів вкладникам на період воєнного стану - ФГВФО
на рівні 30% від його номінальної вартості. Це найвища ціна з усіх об’єктів, що будь-коли виставлялися на торги Фондом.

Іншим значним активом, який був реалізований у цей період, – права вимоги ПАТ «БАНК «ФОРУМ» за кредитними договорами ГК WOG. Протягом трьох років Фонд не міг виставити цей актив на продаж через судову тяганину, яка закінчилася 23 січня цього року рішенням Великої Палати Верховного Суду України на користь ФГВФО та ПАТ «БАНК «ФОРУМ». У результаті відкритих торгів у системі ProZorro.Продажі цей актив було продано за майже 405 млн грн.

Протягом I кварталу 2019 року найбільше коштів від реалізації активів надійшло у такі банки:

  • ПАТ «КБ «НАДРА» - 876,8 млн грн;
  • ПАТ «БАНК ФОРУМ» - 534,8 млн грн;
  • АТ ДЕЛЬТА БАНК» - 124,7 млн грн;
  • ПАТ «ДІАМАНТБАНК» - 63,2 млн грн;
  • АТ «РОДОВІД БАНК» - 54,1 млн грн;
  • АТ «Банк «Фінанси та Кредит» - 53,8 млн грн.

Продаж активів банків, що ліквідуються, – одне із ключових завдань Фонду. Цей процес розпочинається з дати затвердження Фондом результатів інвентаризації та формування ліквідаційної маси відповідного банку і триває протягом процедури його ліквідації, яка, згідно з законодавством, не може тривати більше 5 років. Усі торги з продажу активів банків відбуваються на електронних аукціонах в он-лайн режимі в системі ProZorro.Продажі або на міжнародних торгових майданчиках. З 2017 року пули активів (сукупність активів (майна), що об’єднані за певними ознаками) виставляються на торги за моделлю «Голландський аукціон».

Найближчим часом Фонд планує реалізацію таких великих об’єктів:

  • - 25 червня 2019 року відбудеться «голландський аукціон» з продажу нежитлових будівель центрального стадіону «Чорноморець» в м. Одеса та прав вимоги за договорами, що укладені з юридичними особами у кількості 40 шт. Усі активи перебувають на балансі АТ «ІМЕКСБАНК» і в такому складі запропоновані вперше. Початкова ціна реалізації – 3 666 251,88 тис. грн;
  • - 03 липня 2019 року відбудеться «голландський аукціон» з продажу активів АТ «Банк «Фінанси та Кредит» - права вимоги за кредитними договорами юридичної особи, яка є одним із провідних виробників продукції медичного призначення. У забезпечення кредиту передані цінні папери-акції, нерухоме майно в Одеській області, товари в обороті тощо. Початкова ціна лоту – 1 123 766,27 тис. грн.

Нагадаємо, відповідно до статті 52 ЗУ «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» кошти, які надходять від реалізації активів неплатоспроможних банків спрямовуються на задоволення вимог кредиторів. Усього за I квартал 2019 року забезпеченим кредиторам неплатоспроможних банків погашено вимог на загальну суму 1 317,97 млн грн (в т.ч. НБУ – 1 187,80 млн грн). Загальна сума задоволених за весь час вимог кредиторів неплатоспроможних банків станом на 01.05.2019 становить 37 819,60 млн грн, з яких 9 488,39 млн грн виплачено забезпеченим кредиторам (в т.ч. 8 528,90 млн грн – НБУ).


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.