Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Чем более вы владеете основами, тем более захватывающие будут результаты"
Финансы

 


Нормативно-законодательная база
Финансовые регуляторы приглашают участников рынка принять участие в публичном обсуждении стратегии развития финсектора Украины до 2025 года
22.08.19

Фонд гарантування вкладів з іншими підписантами Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво з питань підготовки та впровадження Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року запрошує учасників фінансових ринків, експертів та міжнародних партнерів нашої держави доєднатися до обговорення основних напрямів цього програмного документу.

Метою Стратегії є забезпечення подальшого реформування та розвитку фінансового сектору України відповідно до провідних міжнародних
материалы в тему:
практик та імплементації заходів, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС та іншими міжнародними зобов’язаннями України.

У процесі розробки проекту Стратегії міжвідомча робоча група у складі представників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку, Секретаріату Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів, Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, визначила такі пріоритетні напрями розвитку фінансового сектору:

  • зміцнення фінансової стабільності;
  • сприяння макроекономічному розвитку та зростанню економіки;
  • розвиток фінансових ринків ринку;
  • розширення фінансової інклюзії;
  • впровадження інновацій у фінансовому секторі.

За кожним із зазначених напрямів зараз визначаються стратегічні цілі, на які будуть спрямовуватися зусилля регуляторів фінансових ринків, а також кількісні та якісні індикатори, що свідчитимуть про досягнення цих цілей. Широке залучення до цієї професійної дискусії учасників фінансових ринків і експертної аудиторії сприятиме розробці якомога якіснішої Стратегії, що закладе фундамент для сталого та інклюзивного розвитку економіки України і підвищення добробуту усіх громадян.

«Час вимагає від нас зміни стратегії – переходу від режиму «гасіння пожежі», у якому система гарантування вкладів функціонувала в попередні кризові роки, до «попередження пожежі», що, власне, і закладено у принципах європейських директив. Це передбачає посилення системи раннього реагування, завчасну підготовку до можливої неплатоспроможності банку та плану врегулювання. А також - зміцнення інституційної і фінансової спроможності Фонду, без яких неможлива реалізація іще одного нашого пріоритету – підвищення суми гарантування до європейського рівня» – наголосила Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут.

«Запорукою розробки якісної Стратегії є плідна співпраця усіх учасників ринку фінансових послуг. Все, що ми з партнерами закладаємо у документ, спрямовано, в першу чергу, на посилення довіри суспільства до фінансової системи держави. Досягти цього плануємо, зокрема, шляхом підвищення доступності фінансових послуг, посиленням захисту прав споживачів та підвищенням рівня фінансової грамотності населення», - зауважив заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик.

Зокрема, сьогодні розпочато збір пропозицій та зауважень до бачення майбутнього фінансового сектору України у 2025 році, цілей Стратегії, індикаторів їхнього виконання, а також необхідних заходів і дій для їхнього досягнення. Пропозиції збиратимуться та оброблятимуться через веб-сторінку Стратегії на офіційному сайті Національного банку до 30 вересня включно.

До кінця вересня також буде проведено серію круглих столів за участі експертів, учасників фінансових ринків, представників IT-сектору, міжнародних організацій, а також державних органів України.

Підготовка проекту стратегічного документу після збору та опрацювання усіх пропозицій і затвердження Стратегії очікується до кінця поточного року.

Довідково:

У травні 2019 року регулятори фінансового ринку підписали Меморандум з метою спільної розробки п’ятирічної стратегії розвитку фінансового сектору. Для досягнення цієї мети була створена міжвідомча робоча група. Керівниками регуляторів узгоджено створення керівного комітету реформи, який контролюватиме виконання відповідними відомствами проектів, передбачених Стратегією. Крім того, фінансові регулятори домовилися проводити спільні публічні заходи для проведення роз’яснювальної роботи та інформування громадськості про перебіг реформи.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.