Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Главное - не ситуация, в которой мы находимся, а то, как мы ее используем"
Финансы

 


Нормативно-законодательная база
Минфин отклонил предложение отменить налог на доход от депозитов
09.10.20

Про непоступливість Мінфіну в питанні оподаткування процентів від депозитів повідомив голова НБУ Кирило Шевченко.

«При використанні такого стандартного банківського інструменту, як депозит, існує оподаткування відсотків. Однією з моїх пропозицій цього року до уряду було скасування податку на доходи за депозитами фізосіб. На жаль, у Мінфіну ця пропозиція не знайшла відгуку», – зазначив він в інтерв’ю ZN.ua.

НБУ підняв це питання в контексті того, що власники ОВДП сплачують податок 0% від процентного доходу по них, а власники депозитів - 18%.

материалы в тему:
І хоча він розуміє мотивацію Мінфіну, він запропонує повернутися до обговорення цієї проблеми. «Причини абсолютно зрозумілі, але ми все ж таки хочемо повернутися до цього питання. Справа в тому, що коли у нас відсоткові ставки були на рівні 25%, це оподаткування доходу не було настільки значущим. Сьогодні, коли дохідність за депозитами, особливо валютними, знизилася, це оподаткування має суттєвий вплив на перерозподіл фінансових ресурсів», – пояснив очільник НБУ.

Він вважає, що держава має фіскальний запас міцності, щоб переглянути податкове законодавство.

«Я розумію, що це оподаткування запроваджувалося 2014 року вимушено, бо у бюджеті держави було зовсім порожньо, але наразі ситуація не така критична, і ми вже мусимо думати не лише про бюджет, а й про подальший розвиток сектору та економіки», – сказав він.

В січні в інтерв’ю FinClub перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова запропонувала «гармонізувати» податок з пасивного доходу.

«Є нульова ставка податку на дохід з ОВДП, є 5-відсоткова ставка податку на дивіденди і є 18-відсотковий податок на відсотки від депозитів. Необхідно якось це гармонізувати. Але при цьому треба пам'ятати, що у нас є бюджет, який верстався за певними параметрами і який включає податок з депозитів. Тому це робити треба, але точно не цього року, а поступово, з компенсацією для бюджетних надходжень», – заявила вона.

Міністерка фінансів Оксана Маркарова в інтерв’ю FinClub у лютому (відставка відбулася у березні) пояснила, що ринкові економіки, як правило, намагаються більше оподатковувати споживання, негативні ефекти та володіння і менше — інвестиції та доходи, «стимулюючи таким чином розвиток бізнесу та зайнятість людей».

«Коли ставки максимально пласкі, їх легше адмініструвати, і від такого податку важче ухилятися. Це правильно. Але водночас ми маємо чітке розуміння, що хочемо стимулювати економічне зростання», – сказала вона.


finclub.net




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.