Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Сначала мы должны сделать усилие, а потом собирать урожай"
Финансы

 


Обзор рынка
НБУ оставил учетную ставку на уровне 12,5%
04.08.17

Правління Національного банку України прийняло рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 12.5% річних. Проведення стриманої монетарної політики зумовлено необхідністю нівелювати ризики для досягнення цілей з інфляції, зазначили в НБУ.

У червні показник інфляції у річному вимірі досяг піку цього року, після чого очікується його поступове зниження.

На тлі високих поточних показників зростання цін існує ризик зміни тренду покращення інфляційних очікувань, що спостерігався протягом останніх двох
материалы в тему:
років.

Водночас стримана монетарна політика може сприяти продовженню тренду на покращення очікувань та наближенню інфляції до центральної точки цільового діапазону протягом першого півріччя 2018 року. (Довідково: відповідно до Пропозицій Правління НБУ до Основних засад грошово-кредитної політики на 2018 рік та середньострокову перспективу, цільовий діапазон на кінець першого кварталу 2018 року становить 7.5% +/- 2 в.п., на кінець другого кварталу – 7.0% +/- 2 в.п.)

Необхідність повернення інфляції до цільових значень може зумовити утримання облікової ставки на поточному рівні до отримання Національним банком чітких ознак нівелювання інфляційних ризиків.

Повернення до циклу пом’якшення монетарної політики відбуватиметься у випадку стійкого послаблення інфляційних ризиків та покращення очікувань. Зазначене є можливим за умови продовження програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, що передбачає здійснення структурних реформ, а також за умови проведення виваженої фіскальної політики.

Разом з тим, у випадку зростання фундаментального інфляційного тиску монетарна політика Національного банку буде досить жорсткою більш тривалий час для відновлення тренду зниження інфляції відповідно до оголошених цілей.

Збереження облікової ставки на рівні 12.5% затверджено Рішенням Правління Національного банку України від 03 серпня 2017 року № 493-рш "Про розмір облікової ставки".

Наступне засідання Правління Національного банку України з питань монетарної політики відбудеться 14 вересня 2017 року відповідно до затвердженого та оприлюдненого графіку.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.