Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Мы работаем не с брендами, мы работаем с людьми" Николай Николаенко
Финансы

 


Депозиты
Ожидаемые законодательные новации в банковском секторе сделают невозможным прекращение ликвидации банка-банкрота через суд - ФГВФЛ
21.10.19

Очікувані законодавчі новації в банківському секторі унеможливлять припинення процедури ліквідації банку-банкруту у разі визнання судом неправомірності рішень Національного банку України та Фонду гарантування вкладів про його неплатоспроможність та виведення з ринку. Як зауважила в радіоефірі «Голос Столиці» заступник директора-розпорядника ФГВФО Ольга Білай, однією з важливих новацій, що сприятиме удосконаленню процедури виведення банку з ринку, є скорочення максимального строку перебування банку у статусі проблемного та ухвалення НБУ рішення про його неплатоспроможність зі 180 до 90 днів. Саме ця норма законодавства часто використовується колишніми власниками в судах з метою оскарження рішень про визнання банку неплатоспроможним та його ліквідацію.

материалы в тему:
23.02.22
Кредиторы банков-банкротов получили в январе более 74 млн грн - ФГВФЛ

22.02.22
Фонд гарантирования вкладов предупредил украинцев о новом виде мошенничества

16.09.20
Без права на защиту: что ждет пострадавших строительных и пенсионных инвесторов "Аркады"

26.08.20
Спасти рядового застройщика и 13 000 инвесторов: история банка "Аркада" и три сценария

03.04.22
ВР ухвалила закон про підвищення гарантованої суми за вкладами та повне відшкодування коштів вкладникам на період воєнного стану - ФГВФО
Ольга Білай пояснила, колишні власники наполягають на тому, що НБУ завчасно ухвалив рішення про ліквідацію банку, не дочекавшись, доки сплине 180 днів. Втім, як свідчить досвід, 90 днів достатньо, щоб виявити, чи є наміри акціонерів щодо стабілізації проблемного банку декларативними. Коли ж реальні дії відсутні, то цей час гається впусту. При цьому, оскаржуючи рішення, колишні власники унеможливлюють проведення заходів з ліквідації банку, зокрема, продаж його активів, а відтак, і розрахунок з кредиторами.

Ольга Білай нагадала, що законодавством не передбачено механізми повернення банківської ліцензії банкам-банкрутам. Крім того, відсутня економічна доцільність повернення на ринок банку після початку процедури його ліквідації. Також Ольга Білай в радіоефірі розповіла, як удосконалення корпоративного управління банками дозволить захистити банківську систему від схемних операцій менеджменту, якими банкам завдаються збитки, та роль незалежних директорів у діяльності фінустанов.


fg.gov.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.