Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Одни люди используют других, а другие позволяют себя использовать"
Финансы

 


Депозиты
Первые пулы кредитов недобросовестных корпоративных заемщиков будут выставлены на продажу в этом месяце - ФГВФЛ
04.07.18

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб представив політику формування пулів корпоративних кредитів. Нині завершуються процедури внутрішнього погодження і, як очікується, на продаж перші сформовані пули будуть виставлені уже у липні. Про це заявила сьогодні під час прес-конференції Світлана Рекрут, заступник директора-розпорядника Фонду.

«Для нас важливо було розробити такі принципи формування пулів, щоб повністю нівелювати «суб’єктивний фактор» і можливість стороннього втручання у
материалы в тему:
19.12.18
Светлана Рекрут: "Чуда не будет, ведь рынок умеет считать цену активов"

23.02.22
Кредиторы банков-банкротов получили в январе более 74 млн грн - ФГВФЛ

22.02.22
Фонд гарантирования вкладов предупредил украинцев о новом виде мошенничества

18.02.22
Выплаты вкладчикам банков-банкротов составили в январе 9,6 млн грн - ФГВФЛ

03.04.22
ВР ухвалила закон про підвищення гарантованої суми за вкладами та повне відшкодування коштів вкладникам на період воєнного стану - ФГВФО
цей процес. В основі – так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включатимуться активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. І кожен наступний лот починатиме формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн», – пояснила Світлана Рекрут.

При цьому, нормативними актами Фонду встановлене ще одне обмеження: заборгованість за індивідуальним активом, включеним до складу пулу, не може перевищувати 50% від загальної заборгованості пулу. Так, приміром, якщо заборгованість за одним кредитом складає 1,5 млрд грн – до складу пулу будуть включені права вимоги ще за кількома кредитами, сумарна заборгованість за якими складе також 1,5 млрд грн. Відтак фактичний розмір пулів може варіюватися від одного до кількох мільярдів гривень.  

На сьогодні завершується процедура формування перших дев’яти таких пулів. Як очікується, до їх складу увійдуть права вимоги за майже 700 кредитами юридичних осіб, загальна заборгованість за якими становить близько 15 млрд грн. Зважаючи на те, що кожен із активів уже пройшов етап індивідуальних торгів за голландською моделлю аукціонів і у процесі зниження ціни навіть на 80% так і не був проданий – початкова ціна реалізації кожного пулу становитиме 20% від загальної заборгованості за договорами – близько 400 млн грн за пул. До складу кожного сформованого лоту, у середньому, входитимуть активи 8-10 неплатоспроможних банків.

«Усі сформовані пули продаватимуться у системі ProZorro.Продажі і, за нашими планами, на торги будуть виставлені уже у липні.  Паралельно із цим у Фонді започатковується ще один «пілотний проект» з продажу пулів корпоративних кредитів – із залученням акредитованих при Фонді компаній, що надають послуги комплексної підготовки до продажу пулів кредитів. У рамках цього «пілотного проекту» так само за календарним принципом буде сформовано пул кредитів, загальною заборгованістю майже 8 млрд грн, і проведено конкурс між акредитованими фірмами на визначення найкращої стратегії їхнього продажу», – розповів Тарас Єлейко, директор департаменту консолідованого продажу активів Фонду.  
Варто звернути увагу, що розроблена політика формування пулів та запроваджений «пілотний проект», у першу чергу, застосовуватимуться до корпоративних кредитів неплатоспроможних банків, що не перебувають у заставі забезпечених кредиторів.  

На сьогодні на балансі банків, що ліквідуються, обліковуються кредити юридичних осіб, загальна заборгованість за якими складає понад 300 млрд грн.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.