Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Строительство на основе успеха других есть признак ума"
Финансы

 


Депозиты
В октябре 2021 года погашение требований кредиторов банков-банкротов составило 206,9 млн грн
26.11.21

Протягом жовтня 2021 року неплатоспроможні банки, що перебувають в управлінні Фонду гарантування вкладів, спрямували на погашення вимог своїх кредиторів 206,9 млн грн. Із зазначеної суми, зокрема, 162,2 млн грн спрямовано на погашення вимог 3-ї черги, що виникли у т.ч. на покриття витрат Фонду на виплату гарантованого відшкодування вкладникам у межах 200 тис. грн, на погашення вимог 7-ї черги - юросіб, що не є пов’язаними з банком особами, – 44,7 млн грн.

На позачергове задоволення вимог забезпечених кредиторів, а саме – НБУ, із загальної суми спрямовано 9,2 млн грн. Погашення здійснив
материалы в тему:
23.02.22
Кредиторы банков-банкротов получили в январе более 74 млн грн - ФГВФЛ

22.02.22
Фонд гарантирования вкладов предупредил украинцев о новом виде мошенничества

19.10.21
Украинские кредитные союзы в ожидании законодательных изменений

16.09.20
Без права на защиту: что ждет пострадавших строительных и пенсионных инвесторов "Аркады"

03.04.22
ВР ухвалила закон про підвищення гарантованої суми за вкладами та повне відшкодування коштів вкладникам на період воєнного стану - ФГВФО
ПАТ «БАНК КАМБІО».

Загалом у січні-жовтні 2021 року сума погашення вимог кредиторів склала 3 288,3 млн грн, з яких 1 143,3 млн грн – позачергові виплати забезпеченим кредиторам, в т. ч. НБУ – 1 093,1 млн грн (включно за рахунок звернення стягнення на предмет застави та майна поручителів).

В цілому за весь період станом на 1 листопада 2021 року задоволено вимог кредиторів неплатоспроможних банків на загальну суму 55 603,1 млн грн, з яких 16 810,8 млн грн погашено забезпеченим кредиторам, в т. ч. 15 530,8 млн грн – НБУ (включно за рахунок звернення стягнення на предмет застави та майна поручителів).

Нагадаємо, на задоволення вимог кредиторів неплатоспроможних банків Фондом спрямовуються кошти, отримані в результаті управління та продажу майна (активів) цих банків. Враховуючи низьку якість активів, реальна вартість яких в рази нижча за номінальну, численні вимоги кредиторів залишаються незадоволеними за недостатністю майна таких банків. У зв’язку з цим Фонд вживає необхідних заходів з метою реалізації положень частини п’ятої статті 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та притягнення до цивільно-правової відповідальності пов’язаних осіб (власників, керівництво банків), діяннями / рішеннями яких заподіяно збитків неплатоспроможним банкам. Усі кошти, що будуть стягнуті у результати цієї діяльності, спрямовуватимуться на задоволення вимог кредиторів банків.

Станом на 1 листопада 2021 року Фондом, відповідно до ч. 5 ст. 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», подано 69 позовних заяв щодо 44 банків. Загальна кількість відповідачів, які є пов’язаними особами цих банків, – 816 осіб. Загальна сума позовних вимог складає 97 806,16 млн грн.

Крім того, Фондом пред’явлено 26 цивільних позовів у кримінальних провадженнях щодо 19 банків, розгляд яких триває. Загальна кількість цивільних відповідачів – 58 осіб. Загальна сума пред’явлених вимог складає 15 878,56 млн. грн.

Разом з цим, за результатами розгляду судами кримінальних проваджень, на підставі прийнятих судових рішень, станом на 1 листопада 2021 року Фонд гарантування ініціював 5 судових проваджень про відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями, щодо 5 банків. Загальна кількість відповідачів – 5 осіб. Загальний розмір заявлених позовних вимог складає 2 657,79 млн грн.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.