Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Неудачи не должны вселять в нас неуверенность"
Финансы

 


События
Верховный суд отказал в удовлетворении кассационных жалоб VR Global Partners к "Укрзализныце"
24.12.21

Верховний Суд 21 грудня ухвалив рішення, яким остаточно встановлює недійсність договору купівлі-продажу прав вимоги ПАТ "Промінвестбанк" та VR Global Partners за кредитними договорами АТ «Укрзалізниця».

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, таким чином, рішення суду встановлює особу єдиного належного кредитора — ПАТ "Промінвестбанк" і свою кредитну заборгованість "Укрзалізниця" має повернути "Промінвестбанку".

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зазначив, що кредитний портфель Укрзалізниці є одним із ключових об’єктів вивчення Антикризового
материалы в тему:
28.12.21
В ноябре выплаты гарантированного возмещения вкладчикам неплатежеспособных банков составили 17,7 млн грн - ФГВФЛ

09.12.21
НБУ установил критерии для банков, в которых могут открывать валютные счета центральный депозитарий и клиринговые учреждения

08.12.21
Нацбанк обновил порядок предоставления банками аудиторского отчета

14.09.17
Потребители финуслуг заполучат омбудсмена

16.12.21
В РФ разрешили использовать водительские права для подтверждения личности
штабу, створеного при Міністерстві інфраструктури. "Розв’язання конфлікту між УЗ та VR Global Partners стало ще одним кроком до фінансової стабільності та розвитку стратегічного державного підприємства. Ми неодноразово наголошували на тому, що АТ “Укрзалізниця” жодним чином не ухиляється від виконання своїх фінансових зобов’язань, проте таке виконання має відбуватись на користь належного кредитора та з дотриманням вимог українського законодавства", - сказав він.

Історія судового процесу:

  • У 2011–2012 роках ДП «Південна залізниця» та ДТГО «ПЗЗ» уклали з ПАТ «Промінвестбанк» 9 кредитних договорів на загальну суму 196,25 млн дол. США.
  • Через сім років, у лютому 2019 року, банк передав на користь компанії «VR Global Partners, L.P.» усі права вимоги за укладеними кредитними договорами та відповідними договорами забезпечення. Таким чином відбулась спроба замінити особу кредитора у зобов’язанні.
  • АТ «Укрзалізниця» неодноразово наголошувала на тому, що компанія «VR Global Partners, L.P.» не є фінансовою установою в розумінні українського законодавства, відповідно не може бути кредитором. Зокрема, товариство застерігало потенційних інвесторів, що подібна транзакція несе суттєві ризики.
  • З метою встановлення особи належного кредитора влітку 2021 року товариство розпочало процес валідації договору купівлі-продажу в судовому порядку.
  • 21 грудня 2021 року Верховний Суд поставив крапку у цьому питанні, залишивши в силі постанову Північного апеляційного господарського суду від 16 вересня 2021 року про визнання недійсним договору купівлі-продажу прав вимоги ПАТ «Промінвестбанк» та VR Global Partners за кредитними договорами АТ «Укрзалізниця».

Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.