Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Сначала мы должны сделать усилие, а потом собирать урожай"
Финансы

 


Кадровые перестановки
Завершено согласование членов наблюдательного совета "Укрэксимбанка" - НБУ
08.12.21

Національний банк України погодив Владислава Винярського на посаду незалежного члена наглядової ради АТ "Укрексімбанк" за результатами розгляду поданого пакета документів для його погодження, а також тестування та співбесіди, проведених Кваліфікаційною комісією за участі Правління Національного банку.

Отже, усі дев’ять членів наглядової ради АТ "Укрексімбанк" пройшли погодження Національним банком, таким чином наглядова рада банку є повністю сформованою.

Нагадаємо, у березні 2021 року було погоджено кандидатуру Юрія Терентьєва (представник держави за квотою Верховної Ради) як
материалы в тему:
члена наглядової ради АТ "Укрексімбанк", у лютому 2020 року – кандидатуру Ласло Урбана (незалежний директор). У вересні 2019 року погодження отримали: Домінік Меню (незалежний директор), Сергій Коновець (незалежний директор), Дімітрі Шишло (незалежний директор), Оляна Гордієнко (незалежний директор). У серпні 2019 року погоджено кандидатури Вікторії Страхової (представник держави від Президента України) та Юрія Буци (представник держави від Кабінету Міністрів України). Довідково

Після проведення реформи корпоративного управління в державних банках у 2018 році наглядові ради цих банків мають складатись з дев’яти осіб, шість з яких є незалежними директорами, один є представником за квотою Президента, один – від Кабінету Міністрів та один – від Верховної Ради.

Для визначення претендентів на посади незалежних членів наглядової ради державного банку Кабінет Міністрів України утворює конкурсну комісію, до складу якої входять один представник від Президента України, три – від Кабінету Міністрів України та один – від профільного Комітету Верховної Ради України, до предметів відання якого належать питання банківської діяльності. Вимоги до членів конкурсної комісії визначає Кабінет Міністрів України.

Претенденти на посади незалежних членів наглядової ради державного банку визначаються через конкурсний відбір.

Члени наглядової ради банку повинні відповідати кваліфікаційним вимогам. Національний банк України в установленому ним порядку погоджує на посади членів наглядової ради банку. Члени наглядової ради банку вступають на посаду після їх погодження Національним банком України. Національний банк України відмовляє в погодженні члена наглядової ради банку, якщо він не відповідає або не доведе Національному банку України свою відповідність кваліфікаційним вимогам.

Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.