Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Неверных решение не бывает - мы не знаем, лучше ли та дорога, на которую мы не свернули"
Финансы

 


Обзор рынка

Нервная работа ухудшает здоровье офисных работников
25.09.14

Переважна більшість офісних працівників вважає, що їхнє здоров'я погіршилося через умови праці. Половина звинувачує у цьому напружену і нервову роботу. Найпопулярніша проблема зі здоров'ям за останній рік – хронічна втома. 65% не скаржилися начальству про проблеми зі здоров'ям на роботі, оскільки найчастіше знають з досвіду, що це марно. Такі дані було отримано в результаті дослідження Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Умови праці негативно впливають на стан здоров'я працівників. Половина респондентів заявила, що в результаті роботи стан їхнього здоров'я дещо
материалы в тему:
погіршився. Для чверті опитаних – погіршився суттєво. Лише 5% відзначили, що стали здоровішими завдяки роботі.

Найважливіший чинник, який вплинув на погіршення здоров'я, – нервова робота (50%). На другому місці напружена атмосфера в компанії, незручне робоче місце (крісло, стіл тощо), багато зайвого галасу на роботі (забагато людей в одному приміщенні) − майже третина респондентів назвали ці фактори. 28% заважають протяги / холодне приміщення / дискомфорт від кондиціонера, а 24% навпаки скаржаться на задуху в офісі. Багато працівників страждають від незручного графіка роботи: «постійно ненормований графік роботи, без відпусток», «графік роботи понад 10 годин на день», «робота в нічний час», «відрядження, відсутність здорового харчування», «дуже багато проектів і недостатньо співробітників».

72% респондентів заявили, що за останній рік мали проблеми зі здоров'ям через незадовільні умови праці. Найбільше офісних працівників турбувала хронічна втома (46%) і біль в спині та попереку (45%). Вказували також на проблеми з розхитаними нервами, погіршенням зору, головним болем, застудою / грипом, проблеми з травленням. 22% офісних працівників поскаржилися на виникнення зайвої ваги через неправильне харчування і малорухому сидячу роботу. Деякі вказували також на проблеми з ногами і нирками.

Офісні працівники не розраховують на розуміння начальства, коли справа доходить до поліпшення умов праці. Лише 35% респондентів, здоров'я яких погіршилося за останній рік, скаржилися начальству на умови роботи. Третина з них відзначили, що керівництво на їхні скарги не звернуло уваги. Начальство порадило або звернутися до лікаря (26%), або самому подбати про свої умови праці (17%). 9% начальників дорікнули підлеглим за безпричинні скарги. Роботодавець поліпшив умови праці після скарги підлеглого частково в 14% випадків, і лише в 1% випадків – повністю змінив облаштування робочого місця.

Половина з тих, хто не скаржилися начальству на незадовільні для стану здоров'я умови праці, не робили це тому, що знають з досвіду (або досвіду колег), що скаржитися марно. 36% просто не люблять скаржитися. 7% вважає, що їх незручності не дуже істотні. І 3% чекають слушної нагоди. Один респондент зазначив, що в компанії діє принцип: «Якщо щось не подобається, ти знаєш, де двері».

80% опитаних вважає, що роботодавець приділяє облаштуванню робочого місця мало (43%) або недостатньо (37%) уваги. Лише п'ята частина офісних працівників вважає, що роботодавець турбується про належні умови праці для працівників.

Всього 12% респондентів повністю задоволені облаштуванням свого робочого місця. 61% − частково задоволені, а частково – ні. Безумовно незадоволена п'ята частина опитаних.

Дані було отримано в результаті опитування, що проходило серед зареєстрованих користувачів сайту hh.ua. В опитуванні взяли участь 3540 респонденти.


: HeadHunter Украина

Рекомендовать:



Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.