Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Не тяжкий труд, а мыслей ход - определяет Ваш доход" Леонтий Орос
Финансы

 


Депозиты
Кабмин четвертый месяц не может согласовать проект досрочного погашения векселей ФГВФЛ - Фонд
23.02.18

За останні п’ять років вкладникам неплатоспроможних банків було виплачено майже 90 мільярдів гривень гарантованого відшкодування. Левова частина цих коштів – були запозичені у НБУ та Міністерства фінансів. Попри те, що ці кошти були взяті Фондом не на власні потреби, а у повній мірі спрямовувались на виплати вкладникам – Фонду доводиться сьогодні повертати не тільки основну суму кредиту (станом на 12 лютого 2018 залишок заборгованості складає 64,34 млрд грн), а і нараховані відсотки.

материалы в тему:
16.05.18
ФГВФЛ нашел повод для групповых исков

03.04.22
ВР ухвалила закон про підвищення гарантованої суми за вкладами та повне відшкодування коштів вкладникам на період воєнного стану - ФГВФО

27.03.22
Кабмін схвалив залучення до 300 млн євро кредиту від Французького агентства розвитку

16.09.20
Без права на защиту: что ждет пострадавших строительных и пенсионных инвесторов "Аркады"

26.08.20
Спасти рядового застройщика и 13 000 инвесторов: история банка "Аркада" и три сценария
Попри навантаження, Фонд гарантування виконує взяті на себе зобов’язання: станом на 22 лютого Фондом гарантування погашено 15,35 млрд грн кредитів НБУ, що складає понад 76% цієї заборгованості, та відсотків за цими кредитами на суму 5,16 млрд грн. Непогашений залишок кредитів НБУ складає 4,8 млрд грн і він повністю забезпечений власними облігаціями внутрішньої державної позики Фонду.

Сума відсотків за кредитами Міністерства фінансів України, які Фонду необхідно буде сплатити до кінця 2031 року, складає 85,8 млрд грн. Тобто, отримавши 59,56 млрд грн кредиту від Міністерства фінансів України, Фонд має повернути суму з відсотками у розмірі 145,36 млрд грн, що в 2,44 рази більше отриманої суми

З цією метою, починаючи з жовтня 2017 року, Фонд намагається розпочати дострокове погашення своїх вексельних зобов’язань перед Міністерством фінансів України, про що направив відповідного листа. У разі такого дострокового погашення, Фонд гарантування планує зменшити свої витрати за рахунок зменшення відсоткових витрат за цими векселями Фонду на суму 25-34 млрд грн.

Для вирішення цього питання Фонд гарантування розробив проект Порядку дострокового погашення своїх векселів, вийшов на Раду з фінансової стабільності з ретельним обґрунтуванням необхідності здійснення саме дострокового погашення цих боргових паперів.

Не зважаючи на досягнуте всебічне порозуміння та підтримку з боку представників Ради з фінансової стабільності щодо необхідності якнайшвидше розпочати дострокове погашення вексельних зобов’язань, четвертий місяць Фонд не отримує чіткого погодження з боку Міністерства фінансів України та Кабінету Міністрів України, що призводить до зволікання та, як наслідок, фінансових втрат Фонду.

Накопичення коштів, та створення можливостей для дострокового погашення своїх боргових зобов’язань стало можливим завдяки  ефективній реалізації Фондом гарантування активів неплатоспроможних банків. Станом на 01.02.18 банки, що знаходяться під управлінням Фонду, погасили (починаючи з 2014 року) 18,57 млрд грн заборгованості перед Фондом, що становить 20% від загальної суми вимог. Зазначимо, що банки, що ліквідувалися під управлінням Національного банку України, за 16 років погасили лише 6% від загальної суми вимог Фонду гарантування.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.