Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"80% наших доходов – результат 20% нашей работы" Парето
Финансы

 


Финансы
"Теневой фонд" оплаты труда в Украине оценивается в почти 500 млрд гривен - министр экономики
22.07.21

Торік майже 11 млн осіб в Україні офіційно не отримували зовсім ніякого доходу, а «тіньовий фонд» оплати праці оцінюється у майже 500 млрд гривень. Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко.

У Мінекономіки зазначили, що в Україні продовжується інспекційна компанія з легалізації праці. За перші три тижні компанії з виявлення неформальних трудових відносин було розпочато 1063 інспекційних відвідування та виявлено 3216 працівників, допущених до роботи без трудових договорів.

«Питання тіньової зайнятості – надзвичайно
материалы в тему:
актуальне для України. Торік майже 11 млн осіб офіційно не отримували зовсім ніякого доходу, а «тіньовий фонд» оплати праці оцінюється у майже 500 млрд гривень. Рівень тіньової зайнятості напряму впливає на соціально-економічне життя суспільства. Це і надходження до бюджету, необхідні для виплати пенсій та допомоги по безробіттю, і забезпечення захисту соціально-трудових прав працівників», - сказав Любченко.

Так, середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця, що засвідчує ефективність такого підходу. Найбільше незадекларованих працівників виявлено у Запорізькій (397), Вінницькій (344) та Хмельницькій (221) областях.

Крім того, під час проведення перевірок укладено трудові договори із 1219 працівниками, при чому щотижня кількість підписаних договорів зростає.

«Динаміка працевлаштування працівників - важливий маркер ефективності кампанії та налагодження діалогу між державою та бізнесом. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість працевлаштованих осіб збільшилась на понад 22%», - прокоментувала заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.

Найактивніше працівники легалізуються у сферах організації тимчасового розміщування (на 142 %) та харчування (на 36 %). Також є позитивна динаміка в сферах сільського господарства (на 9 %) та торгівлі (на 6 %).

У регіональному розрізі з початку інспекційної кампанії найвища динаміка працевлаштування у порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається у:

- м. Києві (41%)

- Полтавській області (35 %)

- Чернівецькій області (35 %)


Минэкономики




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.