Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Победители считают трудности на разных уровнях жизни увлекательными"
Финансы

 


Депозиты
Задолженность по ипотеке физлиц в банках-банкротах составляет 68 млрд грн - ФГВФЛ
04.05.18

Загальний портфель іпотеки фізичних осіб неплатоспроможних банків становить майже 40 тисяч кредитів, заборгованість за якими складає 68 млрд грн, йдеться в повідомленні ФГВФО.

Із них обслуговується лише 5 тисяч іпотечних кредитів, заборгованість за якими не перевищує 2-3% загальної заборгованості. Майже 90% договорів номіновані в іноземній валюті.

На АТ «Дельта банк» та ПАТ «КБ «Надра» припадає близько 2/3 усієї заборгованості за іпотечними кредитами фізичних осіб -  у межах 44 млрд грн. При цьому майже кожен третій кредит видано у Києві.

материалы в тему:
Більше половини звернень щодо реструктуризації іпотечних кредитів надійшли на «гарячу лінію» Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від позичальників АТ «Дельта банк» та ПАТ «КБ «Надра». Серед найпоширеніших запитань – деталі розробленої Фондом програми реструктуризації та умови їх акцептування. Для зручності позичальників неплатоспроможних банків, що цікавляться програмою реструктуризації, на сайті Фонду також створено спеціальну інформаційну сторінку та розміщено найпоширеніші питання-відповіді про умови реструктуризації.

Положення про порядок проведення реструктуризації кредитної заборгованості фізичних осіб за кредитними договорами, виконання зобов’язань за якими забезпечене іпотекою, перед банками, що ліквідуються, набрало чинності 23 березня 2018 року.

Стислу покрокову інструкцію, як реструктуризувати свою кредитну заборгованість перед банком, що ліквідується, та у чому її вигоди для позичальників, – можна знайти за посиланням.

Ключові положення реструктуризації – перегляд процентної ставки (на період реструктуризації вона встановлюється на рівні 0,01% річних) та черговості погашення кредитної заборгованості (у першу чергу відбуватиметься погашення основної суми кредиту).

А крім того –  це можливість відтермінувати продаж прав вимоги за кредитом. Прийняти умови реструктуризації позичальник може до моменту фактичного продажу прав вимоги. У тому числі – реструктуризація заборгованості стане підставою для виключення кредиту зі складу уже сформованого на продаж пулу активів.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.