Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Если вы осознаете свои достоинства, то решения будут даваться вам легко"
Финансы

 


Интересное в мире

Осторожно, грязные деньги!
12.05.14

Готівка – брудна звичка. Дві третини європейців переконані, що готівка є джерелом бактерій – втім, лише кожен п’ятий намагається уникнути пов’язаних з її використанням ризиків.

Дослідження, яке оприлюднила компанія MasterCard, виявило, що хоча готівка і вважається негігієнічною та брудною, лише кожен п’ятий європеєць миє руки після контакту з банкнотами чи монетами. Опитування 9 000 споживачів з 12 країн Європи показало, що європейцям важко відмовитися від поганої звички користуватися забрудненою готівкою, хоча рівень її негігієнічності навіть вищий ніж поручні в
материалы в тему:
транспорті.

Три чверті всіх опитаних європейців погоджуються, що варто бути обачними при контакті з готівкою і зважати на мікроби, які знаходяться на грошах. Однак результати показали, що ті ж самі опитані частіше миють руки в інших випадках, таких як, наприклад, контакт з тваринами (46%) чи поїздка у громадському транспорті (36%).

Попереднє дослідження, яке в 2013 році компанія MasterCard провела спільно з Оксфордським університетом, продемонструвало, що в середньому на європейській банкноті міститься 26 000 бактерій, які потенційно можуть становити загрозу для здоров’я. Хоча респонденти і визнають потенційну небезпеку, пов’язану з контактом з готівкою, серед європейців спостерігається суттєва різниця між кількістю тих, хто вважає гроші джерелом бруду та тих, хто дійсно щось робить для зниження цих ризиків. В Угорщині та Франції така невідповідність між «знати і робити» сягнула найвищого рівня, вказуючи на прогалину між знанням про те, що гроші є джерелом бруду та вірогідністю миття руки після контакту з ними.

Пояснюючи наше небажання відмовитись від звички користуватися забрудненою готівкою, психолог Донна Доусон відзначила: «Гроші у вигляді реальних банкнот та монет становлять найпереконливішу форму видимої економічної сили та особистого успіху; саме тому людям важко створювати та утримувати будь-які негативні асоціації пов’язані з ними. Причиною значної невідповідності, виявленою у ході дослідження між тим, що ми знаємо і робимо, є відсутність “зв’язку”: ми можемо визнавати, що на грошах містяться мікроби, але ми не пов’язуємо хвороби чи захворювання з контактом з грошима. Це так само, як хвилюватися про мікроби у повітрі, яким ми дихаємо. Ми їх не бачимо і тому не можемо контролювати. Здатність здійснювати контроль у житті – це сильний мотивуючий фактор для людей. 40% опитаних визнали, що вони не можуть контролювати, у чиїх руках гроші побували до них, і як наслідок, багато хто з нас намагається не думати про речі, на які ми не можемо впливати, а 38% респондентів сказали, що взагалі ніколи не думали про це. Факти про забрудненість грошей непокоїтимуть нас певний час, але невдовзі це занепокоєння опиниться на значно нижчому рівні за пріоритетністю – тут дійсно діє правило “чого очі не бачать, того серцю не жаль”».

Результати дослідження MasterCard також виявили, що майже четверо з десяти опитаних (37%) європейців хотіли б внести бодай найменшу зміну у своє буденне життя, щоб зробити його більш гігієнічним, і більшість із них віддала б перевагу використанню карток або безконтактних розрахунків замість готівки задля більшої безпеки.

Доктор Джим О’Магоні, викладач біологічних наук в Коркському технологічному інституті (Ірландія) зауважив: «Асоціативний зв’язок між грошима та гігієною встановлено вже давно. З історії відомі дані про те, що селяни вірили в певну причетність грошей до епідемії чуми в Англії, вони очищували гроші в ємностях для води, наповнених оцтом, щоб знезаразити їх3. За останні роки проводилося багато наукових досліджень, які безсумнівно довели, що банкноти та монети переносять бактерії та інші мікроби. Більшість людей визнають, що контакт з грошима можна вважати таким, що несе небезпеку, втім на практиці мало хто дотримується мінімальних правил гігієни у цьому питанні.

Як показали попередні дослідження, в середньому на європейській банкноті міститься 26 000 колоній бактерій. Зважаючи на цей факт, потрібно підвищувати обізнаність про те, що контакт з грошима може нести потенційну небезпеку не меншу ніж, наприклад, контакт з дверною ручкою в туалеті чи поручнями ескалаторів. Хоча немає ніяких чітко встановлених міжнародних принципів щодо використання готівки під час сезонних епідемій грипу та спалахів шлунково-кишкових захворювань, бажано більше уваги приділяти гігієні і переходити на безготівкові розрахунки, особливо у такі періоди.”

Кріс Кангас, Керівник Департаменту безконтактних розрахунків MasterCard Europe, додає: «Найбільш очевидним з результатів цьогорічного дослідження є те, що незважаючи на знання про гігієнічні ризики грошей, європейцям важко відмовитись від звички користуватися готівкою. Проте безготівкові платежі – це не лише інноваційний спосіб оплати, але й спосіб вберегти себе від бактерій та мікробів, які, як ми знаємо, переносяться у випадку контакту чи розрахунку банкнотами чи монетами».

Дослідження проводилося компанією Toluna на замовлення MasterCard у березні-квітні 2014 року.

В опитуванні взяли участь 9 923 європейців віком від 18 років по всій Європі (Великобританія, Німеччина, Франція, Іспанія, Данія, Польща, Туреччина, Греція, Угорщина, Румунія, Чехія, Хорватія).


: Мastercard.com

Рекомендовать:



Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.