"Чем раньше мы начинаем действовать, тем больше у нас шансов"
Финансы
Экономика "Укрэксимбанк" профинансировал строительство завода шоковой заморозки плодовой продукции для рынков Евросоюза
06.05.21
Збільшення попиту на натуральні продукти здорового харчування у розвинутих країнах розширює експортні можливості українських підприємств-постачальників. Для створення нового виробництва у переробній сфері Укрексімбанк уклав генеральну кредитну угоду загальним розміром 3 млн євро строком на 5 років з ТОВ «АЛЬТЕ Фудз». Метою проекту є будівництво комплексу індивідуальної шокової заморозки, сортування та зберігання плодово-овочевої продукції зі встановленням спеціалізованого обладнання шведського виробництва.
сучасної технології переробки делікатних продуктів – тунельного шокового заморожування (IQF) – найкращим чином зберігає корисні властивості свіжих ягід та овочів, їхню клітинну структуру, колір і смак, що дозволить компанії «АЛЬТЕ Фудз» створювати високоякісний преміальний продукт для експорту в ЄС.
Основними джерелами фінансування інвестиційного проекту є кошти програми Європейського інвестиційного банку в обсязі 2,5 млн євро. До виходу на проектну продуктивність виробничих потужностей позичальнику встановлено пільговий період погашення кредиту», – повідомив директор Департаменту корпоративного бізнесу приватного сектору Укрексімбанку Олександр Існюк.
Виробничий комплекс ТОВ «АЛЬТЕ Фудз» будується у с. Поліське Коростенського району Житомирської області, що обумовлено доступністю стратегічної дорожньої інфраструктури (т.з. «Варшавської траси»), а також близьким розташуванням до постачальників сировини, зокрема, ягід, які зростають на Поліссі. Для переробки підприємство здійснюватиме закупівлю дикорослої та культивованої фермерськими господарствами ягоди (полуниця, чорниця, лохина та малина). Восени технологічний цикл змінюватиметься на заморожування овочів (солодкий перець, морква та цибуля), що дозволить удвічі розширити сезон виробництва. Введення заводу в експлуатацію заплановане вже у травні 2021 року.