Новости Статьи Обучение Термины Компании Банковские металлы
Новости

Все новости >>>

 

Мнение профессионала
Два года закона о валюте: что сделано и чего ждать

Только представьте, два года назад, если бы вы захотели инвестировать, скажем, в акции Apple, вам нужно было бы получать лицензию. А максимальная сумма такой операции ограничивалась 50 тыс. евро в год.

Правило успеха
"Одни люди используют других, а другие позволяют себя использовать"
Финансы

 


Экономика
В 2017 году ВВП Украины вырос на 2,1% - НБУ
02.02.18

За оцінками Національного банку, зростання економіки України в 2017 році склало 2,1%. Про це йдеться в Інфляційному звіті, який опублікований на сайті Нацбанку.

Так, за даними НБУ за II півріччя, у IIІ кварталі 2017 року зростання реального ВВП становило 2.1% р/р та відповідало оцінкам НБУ, опублікованим в Інфляційному звіті за жовтень 2017 року. Основним рушієм зростання ВВП залишався внутрішній попит. Зростання інвестицій тривало високими темпами, чому
материалы в тему:
сприяло поліпшення ділових очікувань підприємств та їх високі фінансові результати. Очікувано провідною стала роль споживання: незначне уповільнення приватного споживання було компенсоване відновленням зростання витрат сектору загального державного управління на тлі певного пом’якшення фіскальної політики.

Споживчий попит підтримувало збереження високих темпів зростання номінальної заробітної плати упродовж усього 2017 року, потужний імпульс якому було надано на початку 2017 року внаслідок двократного підвищення МЗП. Крім того, на ринку праці збереглися диспропорції між попитом і пропозицією та спостерігалося посилення міграційних процесів, що також стимулювало подальше зростання заробітних плат попри збереження високого рівня безробіття.

Зростання інвестицій та приватного споживання тривало й у ІV кварталі. У промисловості спостерігалося збільшення обсягів виробництва в машинобудуванні, хімічній промисловості, у металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів. Це майже повністю компенсувало подальше падіння випуску в добувній промисловості та виробництві електроенергії, що насамперед відображало вплив від розриву виробничо-логістичних зв’язків з неконтрольованими територіями (НКТ) на початку року. Разом з тим нижча врожайність пізніх зернових та технічних культур та подальше зменшення обсягів виробництва у тваринництві зумовили спад у сільському господарстві. У результаті зростання реального ВВП у ІV кварталі 2017 року уповільнилося, а в цілому за рік оцінено у 2.1%.

Значні обсяги імпорту енергоносіїв і продукції машинобудування та припинення торгівлі з НКТ (що вплинуло на експорт продукції металургії та нарощення імпорту вугілля) зумовили розширення дефіциту торгівлі товарами у 2017 році. Разом з тим це було компенсоване стійким зростанням приватних переказів. Від’ємне сальдо поточного рахунку залишилося на рівні 2016 року (3 млрд дол. США за 11 місяців 2017 року). Натомість чисті надходження за фінансовим рахунком збільшилися до 5.5 млрд дол. США за 11 місяців 2017 року. Цьому насамперед сприяли активні залучення валютних ресурсів урядом на зовнішньому та внутрішньому ринку. Також відчутним залишався внесок від надходжень ПІІ та зменшення готівкової валюти поза банками, хоча й у менших обсягах ніж у 2016 році. Завдяки профіциту зведеного платіжного балансу, який утримується третій рік поспіль, та отримання траншу від МВФ міжнародні резерви збільшилися з 15.5 млрд дол. США на початку року до 18.8 млрд дол. США, або 3.6 місяця імпорту майбутнього періоду, станом на кінець 2017 року.


Финансовый навигатор TRISTAR.com.ua




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Темы
Финансовые технологии
Экономика
Нормативно-законодательная база
Финансы
Депозиты
Кадровые перестановки
Обзор рынка
Банки
Рейтинг банков
События
Кредитные брокеры
Мошенничество
Потребительское кредитование
Акулы бизнеса
Финансовые пирамиды
Интересное в мире
Платежные системы
Пластиковые карты
Денежный перевод
Кредитные союзы

Все темы >>>
Рассылка

Анонсы | Подкасты | Акции | Реклама | Песочница | Партнеры | О нас | Правовая информация

Страховой каталог INS.ORG.RU Rambler's Top100 Система Orphus
©2007-2024 TRISTAR.com.ua - твой финансовый навигатор!
© При полном или частичном использовании информации прямая гиперссылка на сайт TRISTAR.com.ua обязательна.